HAFA

Heb je een IVM opleiding voltooid of beschik je over voldoende muzikale kennis op het gebied van het kunnen lezen van bladmuziek, dan kun je via onze vereniging een HaFa opleiding volgen.

HaFa is een afkorting van Harmonie en Fanfare. Met deze opleiding is het mogelijk om een instrument te leren bespelen welke in een harmonie of fanfare voorkomt, zoals bugel, trompet, hoorn, saxofoon, tuba, bariton, schuiftrombone. De opleiding wordt voor een groot gedeelte in Ysselsteyn gegeven.

Opleiding via het voormalige Kunstencentrum :

Een opleiding in klein koper wordt verzorgd door Geert Jacobs. Geert geeft les in bugel, trompet, hoorn, bariton en de lessen worden in overleg in gepland. De lessen worden in Ysselsteyn gegeven.

Saxofoonlessen worden o.a. verzorgd door Geert Nellen. Deze lessen worden ook na overleg en indien mogelijk in Ysselsteyn ingepland.

Inschrijving bij deze docenten gaat via de muziekvereniging. Op deze manier ontvang je korting op het lesgeld. De facturering loopt ook via de muziekvereniging. De kosten waren afgelopen jaar (2019/2020)  € 334.

Opleiding via Muziekschool Crescendo:

Lessen worden verzorgd door Will Jacobs. Will geeft les in bugel, trompet, hoorn, trombone, saxofoon. De meeste lessen worden in Ysselsteyn gegeven. Een enkele keer wordt uitgeweken naar zijn muziekschool in Oirlo.

Natuurlijk is er de gelegenheid bij beide muziekscholen deel te nemen aan de HaFa-examens A t/m D.

De fanfare zorgt, indien beschikbaar, voor een instrument. Je krijgt het instrument in bruikleen tijdens de opleiding. Na 1 jaar opleiding kun je meespelen bij het opleidingsorkest afgekort YOO. (zie informatie YOO)

De lessen starten aan het begin van ieder schooljaar, maar later instromen is altijd mogelijk.

Contactpersoon: Ien Jacobs → muzieklessenpeelklank@gmail.com